20 hål...

   ...blev dagens skörd. Tack och lov inte hål i tänderna. Först 9 hål på gamla, hål 10-18 då 1-9 fortfarande är avstängda för renovering, här är en bild från slitsdräneringen, här på hål 4, vy från hål 16.

 

   Det var Jonas och jag som spelade dom nio hålen, därefter tog vi lunch för att gå över till Avan och även där spela dom sista nio hålen. Nu tillsammans med Patrick som anslöt efter lunch. Där var hål 13 avstängt, en av många hål (4, 5, 7 o 13) på Avan som är avstängda för renovering. Jonas och jag avslutade sedan med hål 1, 2 och 9 på Avan.

   Spelmässigt så var det ingen höjdare utan man får se det som fin höstdag på golfbanan.

2 - 2...

   ...blev slutresultatet mellan Brynäs och Linköping, där Brynäs ledde med 2 - 0 efter 2,23 min i första perioden. Brynäs får vara nöjd med 1 poäng för Linköping var klart det bättre laget.

Hål 4, Avan

   Efter mailkonversation med Klubbchefen så fick jag reda på att renoveringen av hål 4 på Avan innebär: utgrävning av bunker och ny sand som läggs dit, det skulle man även göra på flera hål.

Säsongskortet

   Nu har jag skaffat Säsongskortet Elitserien Klubb, dvs jag kan nu se ALLA Brynäs matcher på TV om jag nu inte jobbar eller är borta. Det började bra för Brynäs 2 - 0 efter bara dryga 2 minuter, tyvärr kvitterade Linköping till 2 - 1. Matchen pågår fortfarande.

Världspremiär !!

   Nu släpps Windows 7 på riktigt, jag med flera andra betatestare har haft den svenska versionen ett tag, men i dag är det Världspremiär för den breda massa. Helt klart är Windows 7 ett bättre operativsystem än sin föregångare, den illa omtyckta Windows Vista.

Slutspelat...

   ... för i år, har skrivit om det förut men nu känns det verkligen så, ser fram emot en utlandssemester med familjen i början på november. Det blir en veckas resa till Egypten och golfklubborna får vara hemma.

   Banan är öppen men blöt enligt hemsidan


   Dessutom håller man fortfarande på att slitsdränera Gamla banan. På Avan gör man någon form av renovering på hål 4 vilket jag inte har en aning om vad som försigår, har inte varit ut till klubben på länge, vi för se nästa år kanske ; )

Urban, se upp !!!

   Det gäller att vara försiktig när man letar bollar, så Urban se upp så att du inte råkar ut för detta--> http://www.aftonbladet.se/sportbladet/golf/article5954688.ab

Tre tappra golfare...

   ...trotsade vädrets makter, rejält blåsigt och kallt, och spelade en runda golf på Älvkarleby. Jonny, Jonas och jag var klädda i bla, mössa, rejäla underställ och vantar.  

   Spelet var inte av någon högre klass, jag började med en pilsnerboll för att avsluta med en birdie, på hål 18. En järn 6 in på green och en 7 meters putt för birdie, kanske årets sista !.

Golf i OS

   Redan igår blev det klart att Golf blir en OS-gren i Rio de Janeiro 2016, vilka som spelar då blir intressant. Är Tiger fortfarande på topp om 7 år, vilka svenska stjärnor har vi ? Roligt i alla fall.

Grattis, Patrick o Jonas...

   ...till Tunisienresan ni vann i StadiumGolfMatchPlay, se resultatet här, Patrick o Jonas kom på en nionde plats det var det bättre handicapet som räddade dom. Patrick o Jonas lagnamn är Whispering Eyes som enligt Patrick betyder något speciellt, någon annan som vet ? ; )
   Även ett annat lag från Gävle gick vidare, det var Bobnik som Olle och jag slog ut för några år sedan.

Första segern...

   ...blev det för Brynäs mot HV71 med 2-1 när jag premiärbesökte Läkerol Arena den här säsongen. Mycket folk hade kommit för att stötta sitt lag, nu hjälpte väl det sänkte biljettpriset en del kan man väl tänka ; )

After Work

   Det blev en 9-håls runda (på gamla) efter jobbet igår igen, spelade med två bollar i flera hål. Spelet gick riktigt bra men dessvärre hade man dressat greenerna med ett ton sand (per green) kändes det som.

9 hål på Gamla

   Spelade 9 hål på "Gamla Banan" idag efter jobbet. Hål 1-9 är sedan tidigare avstängt för dräneringsarbete och det ända man kunde se av det var arbetet på hål 1.
   Det var Jonas och jag som spelade, för Jonas var det ett litet genrep, han spelar tillsammans med Patrick Regionsfinal av StadiumGolfMatchPlay på onsdag, lycka till.
   För mig var det lite nytt då jag bara hade min bärbag och reducerat antal klubbor. Det gick bra ändå, det kanske skulle ha gått bättre om nu inte greenerna var rejält hålpipade och långsamma. Det kankse blir nio hål imorgon efter jobbet, vem vet?

Är det över nu ?

   Är golfsäsongen slut nu ? Ja, det känns som det när det är ett par minusgrader på morgonen och det tar några timmar innan det går över noll och frosten förvinner.
   Vi får joppas att det inte är slut ännu, jag hade tänkt att imorgon efter jobba hinna med en 9-håls runda, med bärbag och färre klubbor. Jag har tidigare spelat så sent som i början av november och skulle det inte bli någon runda mer så är det den tidigaste säsongsavslutning hittills i min golfkarriär, så det finns fortfarande hopp om några rundor till.

Delat !

   För första gången när vi var tre stycken som spelat och bettat lite (20 - 20 - 20) så blev det delat alla tre vann varsin del. Jag vann första nio hålen, på 35 slag netto, 1 bättre än Jonny. Jonas vann sista nio på 37 slag netto, tre bättre än Jonny och totalt vann Jonny på 76 slag netto, tre bättre än mig.

   Tanken för dagen var att vi skulle spela på Söderhamns GK, men så blev nu inte fallet då HELA deras bana låg under frost och skulle inte öppna förens efter kl: 12:00. Då blev det att styra om bilen till Bollnäs GK och Hårgabanan, även den var en ny bekantskap för mig. Hårgabanan är en blandad park- och skogsbana. En del hål passar mig ypperligt som tex hål 1, brett som på ett flygfält 1. Hål 10 inte lika bra med smalt utslag, dock ej så långt.

   Hål 10´s smala utslag.


   Jonas på utslget hål 12, där han slog tre bollar, (två provisoriska), med lite tur så hittade vi hans första boll. En dubbelbogey blev resultatet.

RSS 2.0